9 Aralık 2013 Pazartesi

ÇALIŞANLARA ÖZEL EKMEK

8 GÜNLÜK EKMEK


Aynı ekmek tarifinin malzemelerinin artmış hali.

  • 16 kaşık yulaf kepeği
  • 5 kaşık tepeleme yoğurt (katı yerinden)
  • 4 yumurta 

Çırpılır 30 dk bekletilir. 2 paket Kenton kabarta tozu ilave edilerek tekrar çırpılır 160 dereceye ayarlanmış soğuk fırına atılır. 

Ben çalıştığım için oranı biraz fazla tutuyorum. Buzdolabın da saklıyorum. Son günlere doğru kurusa da benim için sakıncası yok. Her şekilde yemeyi seviyorum :)

Ama siz üşenmiyor iseniz daha küçük oranlarda yaparak taze taze yiyebilirsiniz.




Havuçlu Dukan Kekim ve Çay Keyfi


Akşam işten geldikten sonra hele ki yemek telaşından sonra yapılabilecek en keyifli şey kekimle beraber çayımı yudumlamak. Bu arada ekmeğimi de fırına attım pişiyor :)



Bazı tarifler vardı ama ben kafama göre takıldım :)

3 orta boy havuç
6 kaşık yulaf kepeği galeta karışımı
6 kaşık süt tozu
6 kaşık toz tatlandırıcı (damak tadınıza göre ayarlamanız şiddetle tavsiye edilir. Tatlandırıcı markasına göre de değişiyor.
2 yumurta
Küçük bir su bardağı süt (bir dahaki yapışıma 2 parmak eksik koyacağım içi biraz nemli kaldı :)) 
Kenton kabartma tozu 
3/4 damla vanilya aroması
Tarçın (ben içine koymayı unutmuşum ikiye bölüp içine serptim)

Hepsini çıptım ve 160 derece fırında 1 saat pişirdim. Fırınınıza göre ayarlarsanız sonuç hüsran olmayacaktır. Benimkinin çok iyi pişirdiği söylenemez :)

Afiyet bol eksi olsun :)