Pamuk Kekim
- 8 yemek kasığı yulaf kepeği karışımı
- 8 yemek kasığı toz tatlandırıcı (takita form tat 60)
- 2 yumurta
- 1 yemek kasığı yoğurt
- 6/7 yemek kasığı liğht sut
- Bir paket kenton kabartma tozu
- 3 damla vanilya aroması
- 2 damla tereyağ aroması
- 2 damla şeftali aroması
Aromaları çok koymadığım için belirgin olmadılar. Bir dahakine limon kabuğu rendesi koyacağım. Daha önce 2 kez sade kek denemem başarısız olmuştu.
Bu kez başardım :)
Yaptığım denemeler sonucu edindiğim tecrübeden çıkan püf noktası;
Çok cıvık hamur yapmamak.
Yulafla yapılan tüm tarifler için içinin ıslak kalmaması buna bağlı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder