Havuçlu Dukan Kekim ve Çay Keyfi
Akşam işten geldikten sonra hele ki yemek telaşından sonra yapılabilecek en keyifli şey kekimle beraber çayımı yudumlamak. Bu arada ekmeğimi de fırına attım pişiyor :)
Bazı tarifler vardı ama ben kafama göre takıldım :)
3 orta boy havuç
6 kaşık yulaf kepeği galeta karışımı
6 kaşık süt tozu
6 kaşık toz tatlandırıcı (damak tadınıza göre ayarlamanız şiddetle tavsiye edilir. Tatlandırıcı markasına göre de değişiyor.
2 yumurta
2 yumurta
Küçük bir su bardağı süt (bir dahaki yapışıma 2 parmak eksik koyacağım içi biraz nemli kaldı :))
Kenton kabartma tozu
3/4 damla vanilya aroması
Tarçın (ben içine koymayı unutmuşum ikiye bölüp içine serptim)
Hepsini çıptım ve 160 derece fırında 1 saat pişirdim. Fırınınıza göre ayarlarsanız sonuç hüsran olmayacaktır. Benimkinin çok iyi pişirdiği söylenemez :)
Afiyet bol eksi olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder