1 Mayıs 2014 Perşembe

TOLERESİZ KEK SAATİ


Pamuk Kekim



  • 8 yemek kasığı  yulaf kepeği karışı
  • 8 yemek kasığı  toz tatlandırıcı (takita form tat 60)
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kasığı yoğurt
  • 6/7 yemek kasığı liğht sut
  • Bir paket kenton kabartma tozu
  • 3 damla vanilya aroması
  • 2 damla tereyağ aroması
  • 2 damla şeftali aroması
Yumurta beyazları hariç tüm malzeme karıştırılır. Kabartma tozu en son ilave edilerek bir çimdik krem tartar (şart değil) ile çırpılan yumurta beyazları da eklenir ve 180 derece soğuk fırında 50 dk pişirilir.

Aromaları çok koymadığım için belirgin olmadılar. Bir dahakine limon kabuğu rendesi koyacağım. Daha önce 2 kez sade kek denemem başarısız olmuştu. 
Bu kez başardım :)


Yaptığım denemeler sonucu  edindiğim tecrübeden çıkan püf noktası;

Çok cıvık hamur yapmamak. 
Yulafla yapılan tüm tarifler için içinin ıslak kalmaması buna bağlı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder